مزایای اسپلینت بینی | دکتر کازرونی

یکی از مهم ترین مواردی که همه متقاضیان جراحی بینی در اصفهان و تمامی شهر ها ، آن را تجربه می کنند قرار دادن گچ و یا اسپلینت بینی بعد از پروسیجر می باشد ؛ زیرا در این زمان بینی نیاز دارد که به ترمیم و ریکاوری خود اقدام کند و ساختار آن در یک چهارچوب ثابت شکل بگیرد . از همین رو دکتر آزاده کازرونی ، بهترین جراح بینی اصفهان با قرار دادن اسپلینت به مدت چند روز ، بیمار را به این هدف خواهد رساند . در ادامه می خواهیم به سایر مزیت های اسپلینت بینی و بپردازیم پس با ما همراه باشید .

 

اسپلینت بینی

 

بررسی گچ و اسپلینت بینی

باید بدانید که اسپلینت یا همان گچ بینی در انجام کار خود که محکم نگه داشتن ساختار بینی می باشد ، در داخل و یا خارج بینی جایگذاری می شود و از همین طریق بینی فرد را که عاملی اساسی در تعادل صورت است به خوبی شکل می دهد . در حقیقت همانطور که در مقالات پیشین هم اشاره کردیم ، جدی گرفتن مراقبت های بعد از جراحی بینی در اصفهان ، از اصلی موارد تعیین نتیجه نهایی می باشد و اسپلینت نیز یکی از مهم ترین جنبه های ریکاوری بینی است ؛ اما ساختار اسپلینت بینی از چه موادی تشکیل شده است ؟ خوب است بدانید که مواد تشکیل دهنده گچ دماغ  ، شامل سیلیکون ، آلمینیوم و موارد دیگر است و نکته حائز اهمیت این است که این ابزار از مواد ضد حساسیت زا ساخته می شود تا بینی فرد پس از اتمام جراحی ، با واکنش های بدی روبرو نشود ؛ زیرا در این زمان بینی بسیار حساس است و هر گونه عامل خارجی که باعث تحریک پوست آن گردد می تواند خطرات جدی را برای فرد به همراه داشته باشد .

 

اما در بررسی انواع اسپلینت بینی بعد از پروسیجر باید بگوییم که آن ها در دسته اسپلينت های داخلی و خارجی تقسیم می شوند که در اغلب موارد جراح بینی در اصفهان با قرار دادن یک اسپلینت کوچک ، سفت و فلزی به وسیله بانداژ در ناحیه بیرونی بینی ، همانند گچ گرفتن از بینی بیمار محافظت می کند . حتی در مواردی نیز دیده شده است که پزشک باندی اضافی را به مدت یک تا دو روز دور سر بیمار بپیچد و پس از آن با برداشتن بانداژ ، اسپلینت های خارجی نیز حذف خواهند شد . در واقع شکل اسپلينت های خارجی شبیه ذوزنقه است که با قرار گیری انتهای باریک تر روی پل بالایی بینی و انتهای پهن تر روی بخش پایینی ، بینی را سر جای خود نگه داشته و مانع از حرکت آن خواهد شد .

اهداف اصلی استفاده از اسپلینت خارجی بینی

حال زمان آن رسیده است که بدانیم پزشک با چه اهدافی به قرار دادن اسپلینت های خارجی و داخلی روی بینی بیمار اقدام می کند . از مهم ترین اهداف اسپلینت بینی می توانیم به :

حفاظت از بافت های آسیب دیده بینی : همانطور که در بالا نیز اشاره شد یکی از مهم ترین اهداف استفاده از اسپلینت بینی ، محافظت از آن در برابر آسیب است اما در نظر داشته باشید که تنها این ابزار نمی تواند در حفظ بینی موثر باشد و بیمار باید با اجتناب از انجام فعالیت های شدید کمک شایانی در شکل گیری بینی بازی کند .

کاهش تورم در بینی : توجه به عوارض ایجاد شده بعد از جراحی بینی در اصفهان و انجام اقداماتی برای کاهش آن ها باید در اولویت کار پزشک و بیمار باشد به همین منظور پزشک با استفاده از گچ و اسپلینت بینی با ایجاد فشار به پوست آن ، در کاهش تورم های ایجاد شده پس از پروسیجر موثر است ؛ زیرا در غیر این صورت پوست بینی روی غضروف آن قرار نگرفته و در میان آن بافت اسکار ایجاد می شود و در صورتی که هماتوم ایجاد شود این ناهنجاری تغییرات ناگواری در نتایج جراحی ایجاد خواهد کرد در نتیجه استفاده از اسپلینت می تواند از سایر این عوارض جلوگیری کند .

اهداف استفاده از اسپلینت های خارجی

ابتدا باید بدانید که استفاده از اسپلینت های داخلی در زمانی توصیه می شود که پزشک به دستکاری سپتوم بینی اقدام کرده باشد که با جایگذاری لوله هایی با انحنای اندک و وارد کردن آن در دهانه سوراخ بینی ، توسط مسیر کوتاهی به داخل حفره های بینی امتداد می بایند.

کم شدن میزان خونریزی : این نوع اسپلینت بینی با ایجاد فشار در پوست و غشاهای مخاطی منجر به کاهش خونریزی خواهد شد .

نگه داشتن تیغه بینی : اسپلینت در ثابت نگه داشتن تیغه دماغ در موقعیت جدید بسیار موثر می باشد .

اجبار بافت به ترمیم روی غضروف : این نوع تز اسپلینت بینی می تواند منجر به التیام مخاط و یا پوشش داخلی دماغ روی استخوان و غضروف گردد .

مدت زمان ماندن گچ روی بینی چقدر است ؟

باید بدانید که اسپلینت بینی که یک عامل خارجی هستند با واکنش بدن همراه بوده و با مقداری ناراحتی همراه خواهند بود علاوه بر این اسپلینت با بزرگ تر نشان دادن شکل دماغ ، بیمار را ترغیب به دانستن مدت زمان وجود آن روی دماغ می سازد تا در کوتاه ترین زمان از آن رهایی یابند . اما در نظر داشته باشد که استفاده از این ابزار مزایای زیادی داشته که به ایجاد ناراحتی بعد از جراحی می ارزد . به طور کلی اسپلینت های خارجی مدت زمان بیشتری با بیمار همراه خواهند بود ، حال آنکه اسپلینت های داخلی در مدت زمان کوتاه تری برداشته می شوند که نوع گچ انتخابی در هر بیمار به شرایط و روند بهبود او بستگی دارد .

مراقبت های بعد از برداشتن گچ بینی شامل چه مواردی هستند ؟

  1. فرد باید در نظر داشته باشد که گچ و اسپلینت بینی به اندازه گچ گرفته شده در پا و یا دیگر نواحی بدن ضخامت نداشته و در صورت عدم مراقبت از آن و وارد ضربه به دلیل حس شوخ طبعی می تواند توسط همان گچ به دماغ بیمار اسیب جدی وارد سازد .
  2. از کشیدن خود سرانه گچ بینی در زمانی که مقداری از تورم بینی فروکش کرد خودداری کنید ؛ زیرا خارج کردن این ابزار زودتر از زمان تعیین شده با ایجاد آسیب به بینی روند بهبودی شما را کند تر خواهد کرد .
  3. از مرطوب کردن اسپلینت بینی خودداری کنید ؛ زیرا منجر به شل شدن آن شده و گچ از لحاظ عملکردی و ساختاری کارایی خود را از دست خواهد داد . در نتیجه زمانی ناچار به شستشو صورت شدید این کار را با دقت انجام دهید تا با خیس کردن گچ بینی منجر به ایجاد باکتری و رطوبت در بینی نشده و در کارآیی ان نیز اختلالی وارد نکنید ؛ اما اگر به طور ناخواسته باعث خیس شدن گچ بینی شدید آن را به آرامی خشک کنید و در زمان شل شدگی گچ با مراجعه به پزشک خود این مشکل را بر طرف سازید .

دکتر آزاده کازرونی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی جراح پلاستیک بینی و صورت
 

نظرات

0 0 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع دهید
0 دیدگاه ها
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه نظرات